16. februar 2009

Endelig nye E-series mobiler fra Nokia

På messen Mobile World Congress '09 i Barcelona lanserte Nokia i dag to nye mobiler i sin serie av bedriftsmobiler, E-serien. Dette er de første E'ene siden E66 og E71 kom sommeren 2008. De to nye mobilene heter henholdsvis E55 og E75.

Nokia E55 er en "candybar"-mobil med det minste QWERTY-tastaturet noensinne. Nokia mener selv det er enkelt å skrive på, men jeg er usikker om det vil bli noen suksess. Selv Nokias E71 har ganske lite tastatur og det er flere som synes dette er vanskelig å skrive på. At det når blir enda mindre tror jeg bare kvinner og menn med små "puselanker" vil klare å benytte effektivt. Men det gjenstår å prøve det før dommen kan falle. De fullstendige spesifikasjonene til E55 finner

Den andre mobilen Nokia lanserer er E75 og den kommer i fargene sølvsvart, rød og koppergul. Dette er en skyvedesign-mobil med utskyvbart tastatur som HTC's S7xx-serie. Denne har jeg mer tro på dersom den ikke føles for tykk, noe jeg mener HTC's telefoner gjør. De blir litt for klumpete for meg, men flere kolleger synes de er helt OK. De fullstendige spesifikasjonene til E75 finner du her.

Men en annen stor nyhet er dette er den første mobilen som blir levert med Nokia Messaging, som har støtte for f.eks. Yahoo, Gmail og Hotmail. I tillegg gir den tilgang til over 90 prosent av bedrifters mailsystemermed Mail for Exchange og IBM Lotus Notes Traveler. I følge Nokia skal man nå ikke lenger trenge PC'en for å få full utnyttelse av mailen. Som mobil bruker i ordets rette forstand tviler jeg sterkt på det...

Nokia er flinke til å installere GPS i sine nye telefoner. De tar nok store markedsandeler fra leverandørene som kun levere GPS'er og innholdsleverandørene siden alle mobilene leveres med Nokia Maps (nå i versjon 3.0). Begge disse telefonene har såkalt A-GPS, eller da assistert GPS som også bruker mobilnettet til å lokalisere deg. For å understreke satsingen på GPS, har Nokia også nå lansert flere GPS-telefoner til privatmarkedet som 6710 og 6720. Og flere vil komme.
Jeg regner også med at de nye mobilene er bygget over samme lest som E66 og E71, og at vi da kan se mange flotte oppdateringer til disse også etter at de nye mobilene har nådd markedet. Og når er det? Allerede i mars vil vi se E75, mens vi må vente til Q2 (da mest sannsynlig mai/juni) før E55 dukker opp i butikkene. Jeg følger stadig med hos leverandørene våre og skal sørge for å få inn ferske eksemplarer så snart de kommer til landet.

Så du bør følge med på Wilhelms Widunderlige Werden for videre oppdateringer.

1 kommentar:

Anonym sa...

Regner med da at vi i Atea får nye mobiltelefoner snart :)