2. februar 2009

Unified Communication


I morgen lanserer Microsoft sin nye Office Communication Server, som heter OCS R2, altså release 2. Vi i Atea skal ha stort lanseringsparty og vise for all verden hvilke muligheter man får ved å installere denne. Vi er selv pilot på den nyeste installasjonen og den er rett og slett fantastisk. For de som har brukt Messenger, er dette ved første øyekast veldig likt. Man oppretter peer-to-peer sesjoner og kan chatte som på MSN. Og dette er selvfølgelig den funksjonaliteten man benytter mest. Men nå er det så mye mer! Programvaren er tett integrert med Exchange og Outlook og nå kan man se om vedkommende man mailer med er tilgjengelig, opptatt i møte eller borte. Jeg kan nå høyreklikke på en kontakt og velge å opprette en chat-sesjon eller ringe vedkommende på hans mobil. Det vil si, jeg vet ikke om det er mobilen jeg ringer til, for det kan hende at vedkommende er på en softphone på PC'en.

De viktigste fordelene ved en slik løsning er at bedriften har kontroll på all kommunikasjon siden serveren står i ens eget nettverk og at alt skjer kryptert. Hvis man velger å sette opp en Access Edge server har man mulighet også til å kommunisere eksternt med andre bedrifter som også har OCs installert. Og hvis man tar skrittet helt ut som Atea, kobler man OCS'en også opp mot de store offentlige nettverkene som MSN, Yahoo! og AOL.

I den nyeste releasen har man større muligheter til å dele informasjon enn tidligere. Live Meeting, som var en tjeneste som ikke var så lett tilgjengelig, er en del av standard installasjon og gjør at møter der man ønsker å del f.eks. et dokument, går som en lek. Alle kan initiere et slikt møte med deltakere både internt og eksternt. Igjen er alt kryptert og kontrollert i ens eget nettverk. Vi har i tillegg integrert løsningen mot vår videokonferanseløsning fra Tandberg og således har vi en fullskala integrert løsning der vi kan kommunisere på mange områder fra telefon via deling av skrivebord og dokumenter til videokonferanser selv mot 3G-telefoner.

Jeg skal lage en mer utfyllende "anmeldelse" av OCS senere der jeg går gjennom hver enkelt funksjon på klienten. Følg med i Wilhelms Widunderlige Werden for oppdateringer.

PS. Ikke nøl med å ta kontakt med meg for en demonstrasjon på hva Unified Communication kan gjøre for å forenkle hverdagen til den moderne og mobile bruker.

Ingen kommentarer: