1. februar 2009

Storm i vannglass?

Rett som det er kommer det historier i pressen om en eller annen offentlig person som har gjort noe som "øvrigheta" ikke finner passende. Det skrives side opp og side ned, reportasjer og innslag kommer med stadig nye oppdateringer om utviklingen i sakene. Og ofte er det virkelige saker det handler om; økonomisk utroskap, inhabilitet og smøring. Det er viktig at pressen er av vaktbikkje og passer på at tvilsomme saker kommer til overflaten. Men noen ganger går de kanskje over grensen og presser vedkommende i overkant mye i forhold til alvorlighetsgraden. Nå er det uttalt at det er nulltoleranse innen f.eks. de kommunale etater, men det finnes da grenser for hvor mye man skal gidde å bry seg om.

Senest i dag skrev VG om at en håndballspiller hadde knust hele to lamper til den nette sum av €100 på hotellrommet. Hærverk, kaller de det og smører saken over hele forsiden på sportsbilaget deres. Vedkommende hadde også vært involvert i to tidligere episoder av tvilsom karakter også. TV2 sporten følger opp det hele med å intervju landslagets trener Robert Hedin med å stille en lang tirade med spørsmål om hvordan spilleren skal straffes og hvordan dette skal behandles. De går også så langt som å bekrefte at det er Frank Løke som er den skyldige i alle tre episodene som har utspilt seg de siste to årene. Alle sakene er småsaker og som ikke fortjener den spalteplass og oppmerksomhet den får uansett hvem som har utført udådene. Jeg er sikker på at Håndballforbundet klarer å takle den slags internt uten innblanding fra verken VG eller TV2.
Sakene som omtales har overhodet ingen konsekvenser verken for deg eller meg og det er kun de involverte partene som har noe å tape på dette. Det er derfor viktig at pressen er forsiktig i sin håndtering av slike saker så de ikke kommer ut av proposjoner. Jeg synes virkelig slike saker som dette er storm i vannglass.
Det prøver vi å unngå i Wilhelms Widunderlige Werden.

1 kommentar:

Øydis sa...

Gjett om det er mange eksempler som dette? F.eks. mener jeg at det kan umulig være spesielt mange som er opptatt av hva Behn mener om Grimstad og vise versa. Makan.