25. januar 2009

Håndball er fartsfyllt og spennende!

Håndball er en kontaktsport og er definitivt ikke en "frøkensport" som noen mener. Min svoger, som er fotballidiot, mener håndball er hands. Han om det... Håndball er en fartsfyllt og spennende idrett der det skjer noe hele tiden. I motsetning til fotball blir det scoret mange mål og tempoet er høyt i størsteparten av kampen.

Vi har kost oss med dame-håndball i OL i sommer og EM i høst. Begge gangene ble det gull til jentene "våre". Damehåndball har blitt populært av to grunner: De vinner mye, og det er relativt enkelt å følge med på selve spillet. Nå er det herrene som er i ilden, de har spilt bra i de innledende kampene og har kommet til mellomspillet. Nå blir det straks tøffere. Herrehåndball har ikke vært så populært som damehåndballen frem til nå. Den har helt klart konkurrert mot fotballen og mange har hatt innstillingen til håndball som min svoger. I tillegg er herrehåndballen så mye raskere og man bør være litt "øvet" for å følge med i herrekampene kontra damekampene. Men nå har vi jo hatt så mye trening med både OL og EM at de fleste har fått denne treningen og kan ha mer glede av guttenes spill. Guttene er også hakket mer tekniske enn damene. Hittil har vi sett både kringler, flyvere og trickskudd i kamp etter kamp, og selv om det er jevne kamper, våger gutta litt mer og safer ikke så mye som jentene gjør.
Første kampen i mellomspillet hadde gutta mot Makedonia, og selv om de både ble spyttet på og kastet mynter på gjennom deler av kampen, klarte de å hale i land seieren og vant med to mål. Det samme laget skal vi møte i EM-kvalifiseringen om noen måneder. Da kommer det til å bli enda tøffere fra tribunen. Det kan bli utfordrende.
I dag spilte guttene mot Tyskland, og for å være ærlig hadde jeg ikke et eneste håp om at de kunne tukte de regjerende mesterne. Men så feil kan man altså ta. Norge ledet nesten hele kampen gjennom, og avslutningen var så nervepirrende at pulsen og blodtrykket hadde økt litt mye. Vi fikk vel egentlig litt hjelp av dommerne i sluttsekundene, og det tror jeg den tyske treneren også mente. Jeg trodde virkelig at han skulle slå ned dommeren! Danskene vant også sin kamp, så hvis danskene vinner neste kamp mot Tyskland og vi selv slår Polen på tirsdag, er det klart for semifinaler for både Danmark og Norge. Det hadde vært noe det! Men det er langt dit. Vi gleder oss i alle fall til fortsettelsen og den kan du følge i Wilhelms Widunderlige Werden.
PS. If handball was an easy sport it would have been called football...

Ingen kommentarer: